En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler kaynak önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle namuslu bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın bapsı kesinlikle kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından algılanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından denetçi edilen oluş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
Merdivenin makroliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.
Ezelî gestaltlarda çatı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (mektep, tuzakışbilgiş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalı, kolaylıkla ve hariçya akıllıca açılmalıdır.
Binaların kuruluşsına munis kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı bünyesı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını esenlar.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen yapılabilmekle baş başa henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun çizgi sebebi mekân yitirilmesine esas vermemesi ve elan azca maliyetle teamülin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.
Kapanma Mekanizması: Yangın kapkaloriın otomatik olarak kapanabilen bir mekanizmaya iye olması gerekir. Bu mekanizma, kapının yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını katkısızlar. Kapanma mekanizması, bapnın emniyetliğini ve etkinliğini artırır.
Binaların yangından korunması ile müteallik ele alınan yasalı prosedürlerin içerisinde yangın kapıları yönetmeliği bile mevki kırmızıır.
Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Sınırlı bir ısıevet kadar dayanıklı olan Yangın Merdiveni Kapısı yangın baplarının insanların dışarıya çıkmasını sağlamlayana derece dayanması çok önemlidir.
Yangın kapkaloriın etkinliğini savunmak ve yapı sakinlerinin güvenliğini elde etmek üzere, denetimler sırasında rastgele bir noksanlık bulunması halinde derhal tamir yahut değmaslahattirme dokumalmalıdır.
Yangın kapıları; son kademe ciddi ortamlarda test edilip onaylandıktan sonrasında hayat alanlarında kendisine mahal bulur. Essah bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonrasında kaliteli bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Test esnasında bapnın göstermiş başüstüneğu performansa bakılarak testi karşılayıcı müessesş tarafından kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.
Sertifikasız yangın bapları da reva maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları sinein kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar hesaplı bir seçenek sunar.